Test
NÄSSJÖ KOMMUN
Close Google

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Translate NÄSSJÖ LÄRCENTER

Hem / Projektledare - Infrastruktur / Studentröster om utbildningen / Johanna studerar Projektledare - Infrastruktur

Johanna studerar Projektledare - Infrastruktur

I december 2016 var det dags för en ny utmaning i Johannas liv. Då påbörjade hon den tvååriga yrkeshögskoleutbildningen Projektledare-Infrastruktur på Nässjöakademin. Med en bakgrund som projektledare inom restaurangbranschen, där jobbet bestod av att starta upp nya måltidsbutiker runt om i landet, var hon redo att byta bana och inrikta sig på infrastruktur istället.

Johanna studerar Projektledare - Infrastruktur

- Det är roligare att plugga än jag tänkte mig, säger Johanna. Eftersom jag har jobbat några år har jag en annan motivation nu och att lära sig något nytt varje dag är lyx, fortsätter hon.

Att inte ha tidigare erfarenhet från just infrastrukturbranschen ser hon inte som något problem. Den erfarenhet och kunskap hon har från arbetslivet har hon nytta av nu när hon studerar även om branschen är en annan.

- Är man tillräckligt motiverad och sugen klarar man av det här men man måste ha lite driv och skinn på näsan, säger Johanna. Lärarna är medvetna om att vi har en varierad bakgrund i klassen och de lägger upp lektionerna så att alla förstår. Vi i klassen har också stort utbyte av varandra och det finns alltid någon att fråga om man inte förstår. Jag har hamnat rätt. Verkligen!

Vad är det som lockar med yrket och branschen?

- Jag tycker att samhällsbyggnad är jätteroligt. Jag gillar projektledning och att dra i trådar för att komma framåt. Jag vill vara med och påverka samhällsuppbyggnaden i framtiden. När jag är klar med utbildningen vill jag jobba med samhällsplanering för att skapa ett hållbart samhälle för våra barn med hänsyn till miljö och ekologi.

Håller utbildningen den kvalité du hade tänkt?

- Ja, det tycker jag. Det är folk från branschen som föreläser och de är kunniga och vet vad de pratar om. Det har varit värt att börja plugga. När jag började studera bodde jag i Stockholm och dagpendlade och det har funkat bra eftersom de lärarledda lektionerna är två dagar i veckan. Nu bor jag i Linköping och får kortare väg.

Just nu är jag ute på LIA (praktik) och märker att efterfrågan på utbildade projektledare är stor. Jag ser inte att det kommer vara några problem att få jobb när jag är klar. Mina LIA-företag har varit mycket intresserade av utbildningen och det vi lär oss är efterfrågat på arbetsmarknaden.

Läs mer om utbildningen.
© 2018 nassjo.se | producerad av webbyrå zwebb | drivs av ezpublish™ | redigera

Nässjö lärcenter, 571 80 Nässjö TEL: 0380-517250/70 E-post: