Test
NÄSSJÖ KOMMUN
Close Google

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Translate NÄSSJÖ LÄRCENTER

Hem / Projektledare - Infrastruktur / Om utbildningen

Om utbildningen

Johanna studerar Projektledare - Infrastruktur Joakim är färdig projektledare

Är du intresserad av att leda, planera och ta ansvar inom anläggningsbranschen? Vill du dessutom utvecklas i din ledarroll, gillar du utmaningar och att lösa problem? Då är framtidens projektledarutbildning inom infrastruktur något för dig

I varje infrastrukturprojekt inom anläggning, väg och järnväg behövs någon med ledarkompetens som driver projektet framåt. Som utbildad projektledare har du fokus och ansvar för helheten och kan på ett kommunikativt sätt leda och samordna både egna medarbetare och t.ex. underentreprenörer till färdigt resultat. Under utbildningen lär du dig att delegera, strukturera och planera. Du får bland annat kunskaper inom projektledning av entreprenadprojekt, ledarskap, entreprenadjuridik, kommunikation, produktionsstyrning och ekonomi.

Efter utbildningen

Det är stor efterfrågan på projektledarkompetens inom branschen och behovet av kompetenta projektledare förväntas öka i framtiden eftersom stora investeringar pågår inom väg- och järnvägsområdet. Som utbildad projektledare har du därför goda chanser till jobb med karriärmöjligheter. Utbildningen innebär även att du får formella kompetensintyg som gör dig attraktiv på arbetsmarknaden.

Utbildningens upplägg

Utbildningen är tvåårig, drivs av Tekniska Högskolan i Jönköping och Nässjöakademin och genomförs i nära samverkan med regionala och nationella entreprenadföretag och andra branschföreträdare.

Upplägg och innehåll i utbildningen anpassas till stor del till studenter och företag. Bland annat läggs de teoretiska delarna under vinterhalvåret, då det är mindre beläggning i branschen, medan de praktiska företagsförlagda delarna till större delen läggs under sommarhalvåret.

Praktik - Lärande i arbete (LIA)

Utbildningen läggs upp i nära samverkan med näringslivet och teori varvas med praktik. En fjärdedel av din utbildning är därför förlagd ute på en arbetsplats sk Lärande i arbete (LIA) där du ges möjlighet till en första kontakt med framtida arbetsgivare. Om du redan jobbar på ett företag inom branschen kan du kombinera studierna med praktik på arbetsplatsen.

På din LIA-arbetsplats utbildas du i skarpt läge. Under handledning får du vidareutveckla dina kunskaper från skolan i en verklig miljö. LIA:n är en viktig del av utbildningen då du får arbetslivserfarenhet och får känna på din kommande yrkesroll redan under studietiden.

Studiestöd och examen

Utbildningen är eftergymnasial, avgiftsfri och berättigar till studiemedel från CSN. Utbildningen ger dig en kvalificerad yrkeshögskoleexamen.

Om Nässjö

I järnvägsstaden Nässjö finns en 150-årig tradition av järnväg. Nässjö har ett stort logistikkluster med ett antal centrallager, kombiterminal och logistikytor med direktanslutning till stambanan och 25 minuter till E4:an.
Det är även den enda svenska staden med järnvägslinjer i sex olika riktningar vilket gör Nässjö till en strategisk placering för logistikintensiva företag. Inom en radie av 50 km från Nässjö finns ett betydande antal företag och samarbetspartners inom infrastruktursektorn. Vi har en bra kompetensbas vad gäller att utbilda inom olika nivåer.

Förkunskapskrav

För att kunna söka utbildningen måste du ha gått svenskt gymnasium eller motsvarande utländsk utbildning. Du ska ha goda kunskaper i engelska, svenska och matematik samt yrkeserfarenhet från bygg- och anläggningsbranschen. Har du annan utbildning eller yrkeserfarenhet som ger motsvarande kunskaper finns möjlighet att bli validerad.

Start

Utbildningen har startat.

Vill du veta mer om utbildningen?

Ring:

Stefan Liv
Tel: 0380-51 72 81

Vxl: 0380-51 72 50

Maila:

stefan.liv@nassjo.se

nassjoakademin@nassjo.se

Studie och yrkesvägledning:

0380-51 72 62, 0380-51 72 64, 0380-51 72 66

Facebook:

facebook.com/Nassjoakademin
© 2018 nassjo.se | producerad av webbyrå zwebb | drivs av ezpublish™ | redigera

Nässjö lärcenter, 571 80 Nässjö TEL: 0380-517250/70 E-post: