Test
NÄSSJÖ KOMMUN
Close Google

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Translate NÄSSJÖ LÄRCENTER

Hem / Projektledare - Infrastruktur / Företagsröster om utbildningen

Företagsröster om utbildningen

Joakim Lindberg, produktionsledare på Nässjö Affärsverk om fördelarna med kompetensutveckling och vad det kan leda till.

 
 
Jocke_webb_svartvit

Joakim Stenqvist, VD för Infraservice Group i Nässjö och vinnare av årets Supergasell 2015

"Välutbildade projektledare är en avgörande framgångsfaktor."

Varför utbildar ditt företag medarbetare i Projektledning Infrastruktur på Nässjöakademin?
Vi utbildar medarbetare för vi är övertygade om att välutbildade projekt- och arbetsledare är en avgörande framgångsfaktor vad gäller att leverera projekt med god lönsamhet och kvalitet.

Vilken kompetens ser du redan nu har tillförts företaget?
Vi märker redan att de medarbetare som nu går utbildningen har stärkts i sin yrkesroll samt har ett ökat fokus på frågor som ledarskap, projektledning, produktionsstyrning m.m.

Vad räknar du med att dina utbildade medarbetare ska tillföra företaget i framtiden?
Vi hoppas att våra medarbetare kan tillföra nya arbetssätt och lösningar samt bidra till att vi stärker vår projektkultur d.v.s hur vi arbetar i projekt.

Varför tycker du att ett företag ska investera i en två-årsutbildning inom projektledning?
Sverige står inför stora utmaningar vad gäller att underhålla, uppgradera samt bygga ny infrastruktur. Att vi då har kompetenta projekt- och arbetsledare med vilja att vara med och bygga och forma vårt samhälle är av central betydelse.

.

Sara Bäckman_webb

Sara Bäckman, Söderqvist Gräv, Värnamo

"Man ska investera i utbildning för att få in mer kompetens i företaget"

Varför utbildar ditt företag medarbetare i Projektledning Infrastruktur på Nässjöakademin?
När vi stod inför att vi behövde ha en projektledare till på företaget funderade vi länge på om vi skulle försöka hitta någon utifrån eller om vi skulle hitta något inom företaget. För oss kändes det bra att någon som redan arbetade i företaget fick den positionen. I samma veva hörde vi talas om utbildningen i Nässjö, och blev genast intresserade. Det känns bra att den här personen får en utbildning som ger honom lite mer ”kött på benen” inför sin nya roll. Många i vår bransch som är projektledare är självlärda. Det är ofta en duktig maskinist eller anläggningsarbetare som successivt får mer ansvar och lär upp sig efter hand. Vi tror att det är väldigt nyttigt att man även får utbildning och kompetens utifrån som kan ge lite annan kompetens och andra perspektiv.

Vilken kompetens ser du redan nu har tillförts företaget?
Vi kan se ett bredare tankesätt och en bättre känsla för helheten i företaget. Vi kan också se mer självsäkerhet och tanke bakom ledarskapet ute på arbetsplatserna.

Vad räknar du med att dina utbildade medarbetare ska tillföra företaget i framtiden?
I vårt fall har vi en medarbetare som arbetat hos oss i många år, har stor erfarenhet av vårt sätt att jobba och känner företaget som helhet. Vilket vi är övertygade i kombination med en utbildning som denna kommer ge oss en bra, och framgångsrik projektledare.

Varför tycker du att ett företag ska investera i en två-årsutbildning inom projektledning?
Man ska investera i utbildning för att få in mer kompetens i företaget. Det tror jag kan vara ett lyft för många företag i vår bransch.
© 2018 nassjo.se | producerad av webbyrå zwebb | drivs av ezpublish™ | redigera

Nässjö lärcenter, 571 80 Nässjö TEL: 0380-517250/70 E-post: