Test
NÄSSJÖ KOMMUN
Close Google

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Translate NÄSSJÖ LÄRCENTER

Hem / Nyheter / Signalteknikerna åkte till Malmö

Signalteknikerna åkte till Malmö

Signaltekniker på studiebesök i Malmö. Lars Lindqvist på Trafikverkets regionkontor i Malmö. Besök på Rejlers i Malmö. Soma Rostam, Rejlers, pratar om behovet av signaltekniker. Soma Rostam, Rejlers Bo Viberg guidar på Malmö bangård. Malmö bangård

En intensiv och intressant dag väntade signalteknikerna när de på morgonen tog tåget till Malmö. Att bl.a. få se driftledningscentralen där all tågtrafik i södra Sverige dirigeras ifrån var en intressant programpunkt som inte många får vara med om.

Att ha en nära koppling till arbetslivet under utbildningen är en av grundstenarna när det gäller yrkeshögskolan och utbildningen till signaltekniker är inget undantag. Att besöka eventuella framtida arbetsgivare är viktigt för att få en uppfattning om yrket och hur arbetsmarknaden ser ut. Att dessutom få veta vad som förväntas av dig som signaltekniker efter examen var också en del av målet med resan.

Soma Rostam på Rejlers bekräftade att signaltekniker är eftertraktade på arbetsmarknaden men att de gäller att visa framfötterna både under utbildningen och efter examen när man söker jobb. Lars Lindqvist på Trafikverket gav tips om vad man ska tänka på som ny inom signaltekniken och betonade speciellt vikten av säkerhetstänkande. Att hålla sig till beprövade metoder och att våga säga nej till uppdrag som man känner att man inte behärskar var några av råden han skickade med.

Dagen avslutades med en rundvandring på Malmö bangård av Bo Viberg på Rejlers samt ett intressant besök på Trafikverkets driftledningscentral. Härifrån dirigeras all tågtrafik i södra Sverige av tågklarerare. Att få göra ett besök här är få förunnat och gav en inblick i hur systemet mellan lokförare, tågklarerare och signaltekniker fungerar i praktiken.
© 2018 nassjo.se | producerad av webbyrå zwebb | drivs av ezpublish™ | redigera

Nässjö lärcenter, 571 80 Nässjö TEL: 0380-517250/70 E-post: