Test
NÄSSJÖ KOMMUN
Close Google

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Translate NÄSSJÖ LÄRCENTER

Hem / Nyheter / Nya utbildningar till Nässjöakademin

Nya utbildningar till Nässjöakademin

Nässjöakademin har idag fått två yrkeshögskoleutbildningar (Yh) beviljade – Lokförare och E-handelslogistiker varav E-handelslogistiker är en helt ny yrkeshögskoleutbildning på Nässjöakademin.

Nässjöakademin får fortsätta att utbilda lokförare och ny utbildningsstart blir i januari 2018.

Dagens beslut från Myndigheten för yrkeshögskolan innebär att Nässjöakademin numera kan erbjuda sex Yh-utbildningar med start framöver – Lokförare, E-handelslogistiker, Projektledare - Infrastruktur, Produktionsutveckling, Kvalificerad signaltekniker och Verktygsmakare.

-Detta är ett mycket glädjande besked, säger Helen Tarenius som är utbildningschef på Nässjöakademin. Det innebär att vi även framöver kan erbjuda yrkeshögskola i Nässjö inom flera olika yrken där det finns ett stort behov av arbetskraft. Läser du på yrkeshögskola har du redan från dag ett kontakt med arbetslivet och tillgång till ett nätverk inom branschen. Alla våra yh-utbildningar läggs upp i nära samverkan med näringslivet och svarar på ett verkligt behov på arbetsmarknaden.

Stort behov av kompetens

E-handelslogistiker är en spännande utbildning som förhoppningsvis kommer att fylla behovet av kompetens för att samordna, utveckla och optimera företagens arbete med e-handel. Behovet av yrkesrollen har blivit allt större i takt med e-handelns kraftiga expandering och utveckling. Både tjänsteföretag, producerande företag och försäljning inom många olika branscher efterfrågar logistiker med kompetens inom e-handel.

Populärt järnvägsyrke

Att vi får fortsatt förtroende att utbilda lokförare innebär att vi i januari återigen kan starta en utbildningsomgång med minst 20 platser. Just lokförare är omåttligt populär och den yh-utbildning vi har med flest antal sökande per plats. Med Nässjös bakgrund som järnvägsort är detta extra roligt. Vi har numera tre mer eller mindre järnvägsrelaterade yh-utbildningar – lokförare, kvalificerad signaltekniker och projektledare inom infrastruktur.

Läs mer om alla våra utbildningar.
© 2018 nassjo.se | producerad av webbyrå zwebb | drivs av ezpublish™ | redigera

Nässjö lärcenter, 571 80 Nässjö TEL: 0380-517250/70 E-post: