Test
NÄSSJÖ KOMMUN
Close Google

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Translate NÄSSJÖ LÄRCENTER

Hem / Nyheter / Nässjöakademin visade simulator på Transportforum

Nässjöakademin visade simulator på Transportforum

Lars-Åke Hedman visar simulatorn i Nässjöakademins monter. Nässjöakademin hade tillsammans med VTI och NI en monter på Transportforum. Aktivitet kring simulatorn i montern på Transportforum. Under kvällen hölls frågesport längs med simulatorspåret. På spåret med tågsimulator. Frågesport under Transportforum under tisdagskvällens mingel.

Den 10-11 januari pågick Transportforum i Linköping som är nordens största årliga konferens för transportbranschen. Nässjöakademin fanns på plats i en monter tillsammans med VTI och Nordic Infracenter och visade hur tågsimulatorkörning går till. Givetvis fick besökarna testa att köra och även tävla i ecodriving.

Under dagarna två i januari varje år träffas branschfolk från transportsektorn för kunskapsutbyte och nätverkande. Seminarier och föreläsande gäster finns också på programmet och mitt i detta fanns i år Nässjöakademin.

Lars-Åke Hedman som är utbildningsansvarig på Nässjöakademins yrkeshögskoleutbildning Tågförare, fanns på plats för att guida nyfikna besökare i deras försök att köra de två olika simulatorerna som fanns i montern. Dels en persontågssimulator och dels en godstågsdito.

Tågsimulator används flitigt i Nässjöakademins yh-utbildning till tågförare. De studerande får då chansen att öva på riskmoment och syftet är att få så många övningstimmar som möjligt på avvikelser.

Rafflande frågesport

Under tisdagskvällen anordnades även lite mingel och en "på spåret"-tävling i montern. Fyra lag tävlade mot varandra i frågesport genom en resa i simulatorns värld. Laget från Sweco stod slutligen som vinnare med minsta möjliga marginal.
© 2018 nassjo.se | producerad av webbyrå zwebb | drivs av ezpublish™ | redigera

Nässjö lärcenter, 571 80 Nässjö TEL: 0380-517250/70 E-post: