Test
NÄSSJÖ KOMMUN
Close Google

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Translate NÄSSJÖ LÄRCENTER

Hem / Nyheter / Nässjöakademin är med och tar fram ny handledarbok

Nässjöakademin är med och tar fram ny handledarbok

Under två dagar i Ängelholm genomfördes ett intensivt arbete med att utforma nya riktlinjer för en handledarbok för lokförare som uppfyller branschens krav och som innebär att utbildningen till lokförare kvalitetssäkras. Oavsett vilken skola du utbildas på kommer blivande lokförare i framtiden bedömas på ett likvärdigt sätt under sin LIA-period.

Delar av arbetsgruppen som tar fram en ny handledarbok.

Nässjöakademin representeras av Lars-Åke Hedman som är utbildningsledare för lokförarutbildningen. Tillsammans med bransch- och utbildningskollegor från Almega, Trafikverksskolan, TCC och SJ är Lars-Åke med i en arbetsgrupp som tar fram en ny handledarbok.

Anledningen till nytänkande är att man ska hitta en gemensam plattform som säkerställer målbilden oavsett vilken utbildningsanordnare de studerande pluggar hos. De är branschen som önskar en gemensam LIA-handbok (Lärande i arbete) men även att hitta riktlinjerna till en loggbok, en bekräftelse på vad eleven har varit med om under sina LIA-perioder.

Det var ett mycket lyckat möte som stärker samarbete mellan branschen och utbildningsanordnare. Förutom arbetet med handledarboken beslutade gruppen att en elevloggbok ska tas fram och följa exemplet som redan finns hos TCC.
© 2018 nassjo.se | producerad av webbyrå zwebb | drivs av ezpublish™ | redigera

Nässjö lärcenter, 571 80 Nässjö TEL: 0380-517250/70 E-post: