Test
NÄSSJÖ KOMMUN
Close Google

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Translate NÄSSJÖ LÄRCENTER

Hem / Nyheter / Kunskapslyftsminister på besök

Kunskapslyftsminister på besök

Anna Ekström besökte NLC och Nässjöakademin. Anna Ekström samtalar med bl.a. Helen Tarenius och Joakim Stenqvist

Under fredagen var Anna Ekström, gymnasie- och kunskapslyftsminister på besök för att bl.a. besöka Nässjöakademin och se hur Nässjö lärcenter arbetar med yrkes-SFI tillsammans med Jysk och arbetsförmedlingen. Roligt att höra att hon lyfter Nässjö som gott exempel när samverkan mellan näringsliv, arbetsförmedling och utbildare fungerar väldigt bra.

Under dagen gjordes ett besök på Jysk där Nässjö lärcenter har Yrkes-SFI. Det innebär att nyanlända får praktik och SFI-undervisning på Jysks stora lager. Ekström var imponerad av projektet som innebär att Jysk får ta del av kompetent arbetskraft och de nyanlända får in en fot på arbetsmarknaden och i slutändan jobb.

Högre utbildning för att säkra kompetensförsörjning

Senare fortsatte ministern till Nässjöakademin där behovet av kompetensförsörjning diskuterades. Det råder brist på kompetens inom många branscher och inte minst inom infrastruktur och järnväg och där är yrkeshögskola är en viktig pusselbit för att lösa kompetensförsörjningen.

Utbildningschef Helen Tarenius och biträdande rektor Torbjörn Trägårdh hade tillsammans med representanter från järnvägsföretag samtal med Anna Ekström om hur man kan jobba mer långsiktigt med yrkeshögskolan och hur små kommuner tillsammans med regioner och näringsliv kan samarbeta på ett bra sätt kring YH. Alla var överens om att vi tillsammans måste hjälpas åt att lyfta statusen på yrkesprogram.
© 2018 nassjo.se | producerad av webbyrå zwebb | drivs av ezpublish™ | redigera

Nässjö lärcenter, 571 80 Nässjö TEL: 0380-517250/70 E-post: