Test
NÄSSJÖ KOMMUN
Close Google

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Translate NÄSSJÖAKADEMIN

Hem / Nässjöakademin

Nässjöakademin

Vill du utbilda dig inom yrkeshögskola, gå en enstaka kurs eller kompetensutveckla företaget med en uppdragsutbildning? Välkommen till oss!

Nässjöakademin

På Nässjöakademin hittar du eftergymnasiala utbildningar inom yrkeshögskola samt skräddarsydda uppdragsutbildningar mot företag. Vi har bara YH-utbildningar inom områden där det finns en tydlig efterfrågan på arbetskraft.

  • Inom yrkeshögskolan utbildas du för en tydlig yrkesroll
  • Utbildningarna är skräddarsydda i nära samarbete med arbetslivet
  • Teori varvas med praktik, så kallad LIA (Lärande i arbete)
  • Utbildningarna är eftergymnasiala och oftast mellan ett och tre år långa
  • De är avgiftsfria och alla berättigar till studiemedel från CSN

Teori i praktiken

Våra utbildningar läggs upp i nära samverkan med näringslivet och teori varvas med praktik. En fjärdedel av din utbildning är därför förlagd ute på en arbetsplats sk Lärande i arbete (LIA) där du ges möjlighet till en första kontakt med framtida arbetsgivare.

På din LIA-arbetsplats utbildas du i skarpt läge. Under handledning får du vidareutveckla dina kunskaper från skolan i en verklig miljö. LIA:n är en viktig del av utbildningen då du får arbetslivserfarenhet och får känna på din kommande yrkesroll redan under studietiden. Och inte minst, får kontakter i arbetslivet som mycket väl kan leda till jobb direkt efter utbildningen.

Goda chanser till jobb

De flesta av våra studerande får jobb efter avslutad utbildning. 2015 hade 92 procent av de studerande jobb sex månader efter sin examen. Vi har utbildningar inom en rad olika områden. Vilka utbildningar som erbjuds varierar år från år beroende på vad näringslivet efterfrågar. Att teoretiska kunskaper varvas med praktiska färdigheter är ett av yrkeshögskolans tydligaste kännetecken. Målet är att du som studerande ska vara anställningsbar från dag ett efter examen.

Om Nässjö

Nässjö är ett centrum för logistik och järnväg med bra kommunikationer och ett aktivt näringsliv. Regionen är en av de industritätaste i Sverige och vi har ett nära samarbete med företagen och branschorganisationerna här.

Sökbara utbildningar 2018

 © 2018 nassjo.se | producerad av webbyrå zwebb | drivs av ezpublish™ | redigera

Nässjö lärcenter, 571 80 Nässjö TEL: 0380-517250/70 E-post: