Test
NÄSSJÖ KOMMUN
Close Google

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Translate KOMVUX

Hem / Komvux / Grundläggande vux

Grundläggande vux

Genom grundläggande vuxenutbildning får du kunskaper som motsvarar de som grundskolan ger. Grundläggande kunskaper kompletteras så att du vid utbildningens slut har kunskaper av samma kvalitet som ungdomarna efter ungdomsutbildningen. Kunskapsmålen är samma för dig som vuxen som för ungdomarna, men kursernas innehåll, omfattning och tyngdpunkter behöver inte vara identiska.

Utbildningen ska ge dig kunskaper som utgör en grund för samhällslivet, yrkeslivet och fortsatta studier. De förkunskaper som du har bestämmer på vilken nivå dina studier ska påbörjas. Studierna avslutas när dina individuella utbildningsmål har uppnåtts.

Kommunen har skyldighet att erbjuda grundläggande vuxenutbildning till vuxna som "saknar sådana färdigheter som normalt uppnås i grundskolan".

Kurserna går på dagtid eller distans och du läser på hel- eller deltid. Det går även att kombinera studierna på grundläggande vuxenutbildning med kurser på gymnasienivå.

Från och med 1 januari 2017 delas grundläggande nationella kurser in i delkurser. Vilken delkurs du får börja beslutas i samband med ett obligatoriskt kunskapstest.

Vid ansökan till grundläggande vuxenutbildning måste du först genomgå ett obligatoriskt kunskapstest. Antagning till utbildningen sker först efter genomfört test.
© 2018 nassjo.se | producerad av webbyrå zwebb | drivs av ezpublish™ | redigera

Nässjö lärcenter, 571 80 Nässjö TEL: 0380-517250/70 E-post: